Norman van beek is, samen met zijn vrouw, oprichter van Studio van Pampus in Haarlem.
“In 2011 zijn we begonnen met Studio van Pampus. We staan bekend om onze innovatie. De afgelopen jaren hebben we tal van producten ontwikkeld voor bedrijven in verschillende branches.”

De allereerste 3D-printershop in nederland
Studio van Pampus was in 2012 de eerste in nederland die een 3D-printershop opende en heeft ook alle ontwikkelingen op dat gebied meegemaakt. “Ik ben al ongeveer 18 jaar bekend met 3D-printen. We merkten dat we zakelijk veel aanvragen kregen, omdat het laagdrempelig was.”

In datzelfde jaar begonnen ze met het produceren van 3D-printers van het merk Ultimaker.
“In de eerste instantie bouwden we de Original tot 45 stuks per week en later de Ultimaker 2 tot 75 stuks per week. Ondertussen leggen we ons volledig toe op de vraag van onze klanten. Bijvoorbeeld het design van een nieuw product, het opzetten van een productielijn of het bouwen van een grote 3D-printer.”

Onze sleutelwoorden zijn innovatief en veelzijdig
“Met een multidisciplinair team weten we vraagstukken volledig van oplossingen te voorzien en kunnen we in verschillende fases van een innovatieproject ondersteuning bieden. We werken klantspecifiek en gebruiken alle technieken die voorhanden zijn om tot het gewenste resultaat te komen.”

Producten
“We maken bijvoorbeeld 3D-auto-onderdelen, isolatiekappen voor regelkamers, polyesteronderdelen, epoxy gegoten meubels en polyester baden en wastafels, die een leven lang meegaan.”

Studio van Pampus beschikt onder eigen dak over alle benodigde machines.
“Het is een inspirerende werkplek waar we ons helemaal kunnen uitleven. We ontwerpen, frezen, maken mallen, produceren in verschillende materialen en werken af in onze eigen spuiterij. Ook werken we regelmatig samen met andere innovatieve bedrijven, bijvoorbeeld hier op het MAAK-terrein.”

Studio van Pampus haalt zoveel plezier uit zijn dagelijkse werkzaamheden dat ze het allang geen werk meer noemen.
“Werk en hobby lopen regelmatig door elkaar heen, zoals in de motorsport die we in de vrije tijd beoefenen. Zo hebben we een spoiler ontwikkeld die specifiek voor elke auto gemaakt kan worden. Ook hebben we een systeem gemaakt om sequentieel te kunnen schakelen met een H-patroon versnellingsbak.”

Benieuwd wat Studio van Pampus voor uw bedrijf kan doen?
“Als u van tevoren een afspraak maakt, dan maken we tijd voor een goed gesprek!”